Ingame volume bar & Quit button & DDNet process

Issues with the DDNet client.
See the already reported problems on Github.

┇»MíM«┇
User
Posts: 161
Joined: Mon Jun 06, 2016 2:29 pm
Location: Poland
Player profile: ┇»MíM«┇

Ingame volume bar & Quit button & DDNet process

Post by ┇»MíM«┇ » Fri Mar 29, 2019 11:21 pm

So the default windows volume bar doesn't show up while in game. (I'm on windows 8.1)
Why doesn't it show up?
Would it be possible to have an option to make the game "not always on-top"?
(if there is no work around for this)

Not sure if its intended but the
Image
closes the game without the 'are you sure' message.

About the process thingy, just want to report that something might be wrong
(it happens rarely maybe im at fault)
I always close ddnet with ctrl+shift+q, sometimes the game closes but the process still exists:
Image

User avatar
deen
Retired Administrator
Posts: 3284
Joined: Mon May 05, 2014 2:30 pm
Player profile: deen

Re: Ingame volume bar & Quit button & DDNet process

Post by deen » Sat Mar 30, 2019 9:40 am

Not sure how volume bars work in Windows, anyone else know? Try disabling fullscreen maybe.

Yes, the quit thing is intended, why would you need a confirmation? If you want it back in the next version you can set cl_confirm_quit_time 0

The process still running after quitting is definitely a bug, I opened one for it: https://github.com/ddnet/ddnet/issues/1554

User avatar
stompie
User
Posts: 700
Joined: Thu Jun 18, 2015 2:40 pm
Player profile: stompie
Mapper profile: stompie

Re: Ingame volume bar & Quit button & DDNet process

Post by stompie » Sat Mar 30, 2019 1:28 pm

im on win 10 and i always use ctrl+shift+q, the process doesnt stay open afterwards
\,,/(◣_◢)\,,/

User avatar
Prankster
User
Posts: 91
Joined: Wed May 16, 2018 9:04 pm
Location: Europe
Player profile: Prankster
Mapper profile: Prankster
Clan: BlockMark

Re: Ingame volume bar & Quit button & DDNet process

Post by Prankster » Sat Mar 30, 2019 2:41 pm

DDNet client went downhill after version 10.6.5. Just use that version for optimal performance under windows. Eversince they switched from bam to cmake windows compatibility just got worse.

User avatar
Ryozuki
User
Posts: 1742
Joined: Tue Feb 24, 2015 7:28 am
Location: Catalonia
Player profile: Ryozuki
Mapper profile: Ryozuki
Clan: Unique
Website: https://ryozuki.xyz/

Re: Ingame volume bar & Quit button & DDNet process

Post by Ryozuki » Tue Apr 09, 2019 5:06 pm

Prankster wrote:
Sat Mar 30, 2019 2:41 pm
DDNet client went downhill after version 10.6.5. Just use that version for optimal performance under windows. Eversince they switched from bam to cmake windows compatibility just got worse.
ignorance is strength

User avatar
deen
Retired Administrator
Posts: 3284
Joined: Mon May 05, 2014 2:30 pm
Player profile: deen

Re: Ingame volume bar & Quit button & DDNet process

Post by deen » Tue Apr 09, 2019 5:09 pm

It's possible that some things got worse. If you have a reproducible scenario and can describe it in detail, or even show a video of how the performance decreased, then please get in touch with us.

User avatar
deen
Retired Administrator
Posts: 3284
Joined: Mon May 05, 2014 2:30 pm
Player profile: deen

Re: Ingame volume bar & Quit button & DDNet process

Post by deen » Tue Apr 09, 2019 10:27 pm

Please try the nightly build of https://github.com/ddnet/ddnet/pull/1608 if you have performance problems with newer DDNet versions: https://ddnet.tw/news/nightly-builds/

Pathos
User
Posts: 176
Joined: Wed Jun 17, 2015 4:30 pm

Re: Ingame volume bar & Quit button & DDNet process

Post by Pathos » Sat Apr 13, 2019 7:42 am

┇»MíM«┇ wrote:
Fri Mar 29, 2019 11:21 pm
So the default windows volume bar doesn't show up while in game.
Can you clarify what you mean by "default windows volume bar doesn't show up while in game" for us? Does this mean that after opening DDNet, the volume bar disappears? What's the volume bar? Can you take a screenshot of it?



I only experienced worse performance from updates, but it's only because my settings were overwritten. It can get annoying. You should try copying your settings over instead.

User avatar
Jimmy Jazz The 1st
User
Posts: 320
Joined: Wed Jul 27, 2016 7:25 pm
Player profile: Jimmy Jazz
Mapper profile: Jimmy Jazz

Re: Ingame volume bar & Quit button & DDNet process

Post by Jimmy Jazz The 1st » Sat Apr 13, 2019 10:48 am

The annoying part about closing before asking is either clicking it by accident when opening settings or when youre in the map editor. I would say atleast have it there for when youre in the map editor because one simple mistake and it will cost a lot of time.
You've just been Jimmy Jazzed.

fokkonaut
User
Posts: 854
Joined: Wed May 13, 2015 5:59 pm
Player profile: fokkonaut

Re: Ingame volume bar & Quit button & DDNet process

Post by fokkonaut » Sat Apr 13, 2019 12:30 pm

if you have an unsaved map it will always ask

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest