Dummy switch weapon [Hammer]

Problems that don't fit in other categories.
Post Reply
Firewave
User
Posts: 51
Joined: Mon Jun 20, 2016 4:50 am
Location: France
Clan: Mystic

Dummy switch weapon [Hammer]

Post by Firewave » Fri Feb 08, 2019 4:20 pm

Hi, there is a command to force dummy to take hammer ? :|

GG Kid
User
Posts: 254
Joined: Sun Apr 16, 2017 2:33 am
Location: U.S.A.
Player profile: Bolto
Clan: Kerger

Re: Dummy switch weapon [Hammer]

Post by GG Kid » Sat Feb 09, 2019 7:26 am

Clearly English is not your First Language. this post should have been made in the section Help EDIT: not mapping help,Other problems , disregard my error.
here are some questions & answers.

Q: Can you have your Dummy switch to Hammer when not your controlling it?
A: Not directly, you could use cl_dummy_hammer 1 AKA Dummy-Hammer-Fly(HammerFly Dummy as expressed in the controls menu for what ever reason).

You might be able to make it so that when you switch to(Control) Dummy it will "take" the Hammer in it's hands with some Script-Binds. please explain what your trying to do so we can come up with a solution. Peace!
Last edited by GG Kid on Wed Feb 20, 2019 2:21 am, edited 1 time in total.

Firewave
User
Posts: 51
Joined: Mon Jun 20, 2016 4:50 am
Location: France
Clan: Mystic

Re: Dummy switch weapon [Hammer]

Post by Firewave » Mon Feb 18, 2019 6:10 pm

Hi sorry for that, i did it fast. When our dummy dont have hammer when you try to deepfly he shoots 1 time with hammer 1 time with gun. So i would like find a way for this "bug", it's annoying to switch to take hammer. Thanks
I tried this :

bind 6 "exec Hammer1.cfg"

filder: Hammer1.cfg
bind x "toggle cl_dummy 0 1"
+weapon1
bind 6 "exec Hammer2.cfg"

filder Hammer2.cfg
bind x"toggle cl_dummy 0 1"

Firewave
User
Posts: 51
Joined: Mon Jun 20, 2016 4:50 am
Location: France
Clan: Mystic

Re: Dummy switch weapon [Hammer]

Post by Firewave » Mon Feb 18, 2019 7:51 pm

Btw i don't know who placed this here but there are nothing about mapping

User avatar
Prankster
User
Posts: 91
Joined: Wed May 16, 2018 9:04 pm
Location: Europe
Player profile: Prankster
Mapper profile: Prankster
Clan: BlockMark

Re: Dummy switch weapon [Hammer]

Post by Prankster » Tue Feb 19, 2019 10:21 pm

deepfly is forbidden pls stop cheating others invest hours in the game trying to get good ranks in a legit way. u should be ashamed of urself.

GG Kid
User
Posts: 254
Joined: Sun Apr 16, 2017 2:33 am
Location: U.S.A.
Player profile: Bolto
Clan: Kerger

Re: Dummy switch weapon [Hammer]

Post by GG Kid » Wed Feb 20, 2019 2:47 am

Moderators are lax around here, just ignore Prankster merrily trolling his life way. also your right"Btw i don't know who placed this here but there are nothing about mapping" i was lazy looking though the sections, i should have said"Other Problems", the Forum Moderator (Index probably) just took my word for it is my guess, my apologizes to every one. one last move just to do it right please? this "Bug" is a quite useful one in this scenario: you & your dummy is hooking over freeze, there is a wall of freeze you must cross, you go though the wall of freeze & quickly enable Hammer-fly, your dummy shoots you with his laser. your Script was flawed on so many levels, try
my version ‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ ‌‌ …Show
To initiate it exec HammerTakeOn.cfg , then use 6 in-game to toggle it on & off.

HammerTakeOn.cfg

Code: Select all

###          Information    
# Makes toggling dummy take Hammer in hand
###                    


# tells you privately though chat whats going on
echo Enabled Dummy take Hammer on switch

# bounds toggle dummy to also switch to Hammer
bind x "toggle cl_dummy 0 1; +weapon1"

# makes it so pressing 6 will disable it
bind 6 exec HammerTakeOff.cfg


HammerTakeOff.cfg

Code: Select all

###          Information    
# Restores Regular Dummy toggle
###                    


# tells you privately though chat whats going on
echo Enabled Normal Dummy toggling

# bounds toggle dummy as defualt
bind x "toggle cl_dummy 0 1"

# makes it so pressing 6 will enable "force dummy to take hammer"
bind 6 exec HammerTakeOn.cfg
i think i will add this to my Take Binding to the next level, with Scripting! thread, modified to how i like it though :)
The whole forum structure is a mess tbh, sooo you're right with all guesses :>
Btw, sry for the sudden disappearance of me in general ggkid.. ill write you the proper pm answer in a few weeks/months.
~Index

Firewave
User
Posts: 51
Joined: Mon Jun 20, 2016 4:50 am
Location: France
Clan: Mystic

Post by Firewave » Fri Mar 15, 2019 7:59 pm

Hi, thanks for your answer :)
And nice job, i spended lot of time and I didn't find it ^^

User avatar
Konsti
User
Posts: 1172
Joined: Mon Sep 28, 2015 9:01 pm
Location: Germany
Player profile: Konsti
Mapper profile: Konsti
Clan: flawLess
Website: Konsti

Re: Dummy switch weapon [Hammer]

Post by Konsti » Sat Mar 16, 2019 11:15 am

GG Kid wrote:
Sat Feb 09, 2019 7:26 am
Clearly English is not your First Language. this post should have been made in the section Help EDIT: not mapping help,Other problems , disregard my error.
here are some questions & answers.

Q: Can you have your Dummy switch to Hammer when not your controlling it?
A: Not directly, you could use cl_dummy_hammer 1 AKA Dummy-Hammer-Fly(HammerFly Dummy as expressed in the controls menu for what ever reason).

You might be able to make it so that when you switch to(Control) Dummy it will "take" the Hammer in it's hands with some Script-Binds. please explain what your trying to do so we can come up with a solution. Peace!
loooool trying to fix the problem with the bind what made him write this post
When ur dummyis on pistol, or on hammer after he lost a weapon from a shield he will shot with gun every second shot, you have to go to fummy and force hammer by pressing 1 to fix that or this cfg thingy there
Image
Image

GG Kid
User
Posts: 254
Joined: Sun Apr 16, 2017 2:33 am
Location: U.S.A.
Player profile: Bolto
Clan: Kerger

My many mistakes, i wish i just did it right & know it all.

Post by GG Kid » Sun Mar 17, 2019 6:51 am

I'm not sure what you mean Konsti, but i seems you & Firewave think my Script is useful to counteract the bug you both describe(by switching tees with it active), upon looking back at the text i think i misunderstood the "Bug", i though it was the one that happens when you activate Hammer-Fly & your Dummy can shoot once instead of hammering, guess i should have read the word"deepfly"(i do that too much). if i do understand correctly all one has to do it have Dummys hammer out as a workaround. if DDnet added a change to deep fly mode that would make dummy take hammer this bug could be avoided with out breaking other desirable mechanics, but as in Weak & Hook one just knows or figures it out, it's part of the DDnet experience now.

Your helpful in areas where no one else is, thanks man. i don't all the ins & outs of things, always good to talk with someone of knowledge. sorry & peace be with you all :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest