Client Lag

Problems that don't fit in other categories.
Kenji
User
Posts: 9
Joined: Wed Jul 30, 2014 5:44 pm

Client Lag

Post by Kenji » Wed Feb 11, 2015 10:25 pm

Hi,

about 1,5 months ago i deleted ddnet Client from my computer. Now i have reinstalled it and i am experiencing some kind of client intern lag, meaning even when im not joining a server but just browsing the list my mouse movements are delayed. This also applies for clicking and also for the loading bar when starting the client.
Plus whenever i close the client, the "DDnet.exe has stopped working" window pops up.
I have the same problems with the original teeworlds client as well.

I tried:
- restarting pc
- deleting and reinstalling client
- running on administrator mode
- reducing all graphical options to minimum (this helps actually, but still bad)
- older client versions (both ddnet and normal teeworlds client)
- deleting the complete teeworlds folder in the AppData/Roaming path and letting the client rebuild it
- running ccleaner (including registry errors)

If someone has an idea of how to fix this problem, i'd be grateful for help.

User avatar
Soreu
User
Posts: 1375
Joined: Fri Aug 22, 2014 2:47 pm
Location: Poland
Player profile: Soreu
Mapper profile: Soreu
Clan: GSP

Re: Client Lag

Post by Soreu » Wed Feb 11, 2015 11:21 pm

what about drivers?
„Vince te ipsum”

         :3             |     GSP Founder     Honorary iMTGmember
Graphic-guy     |     Website & Forum Team Leader (Ex)     [ToP] Leader (Dead)

Last truly active: Sun Aug 28, 2016 11:13 pm - having great DDNet in both memory and heart

User avatar
deen
Retired Administrator
Posts: 3276
Joined: Mon May 05, 2014 2:30 pm
Player profile: deen

Re: Client Lag

Post by deen » Wed Feb 11, 2015 11:53 pm

Try disabling/enabling vsync.

Kenji
User
Posts: 9
Joined: Wed Jul 30, 2014 5:44 pm

Re: Client Lag

Post by Kenji » Thu Feb 12, 2015 9:51 am

thx for your answers Soreu and deen.

@Soreu,

for my graphic card? I have ATI Mobility Radeon HD 5650. I've checked for driver updates, but there are none.

@deen,

tried that already, didnt help :s

User avatar
deen
Retired Administrator
Posts: 3276
Joined: Mon May 05, 2014 2:30 pm
Player profile: deen

Re: Client Lag

Post by deen » Thu Feb 12, 2015 10:08 am

Maybe your laptop overheats. F1, cl_cpu_throttle 1 (or higher)

Kenji
User
Posts: 9
Joined: Wed Jul 30, 2014 5:44 pm

Re: Client Lag

Post by Kenji » Thu Feb 12, 2015 12:07 pm

Hm, didnt help. And even with the client running all other programs keep working normally. My mouse works fine again as soon as i switch focus to any other program whithout closing the ddnet client.

Btw, i checked and DDnet uses roughly 25% CPU like always.

User avatar
kamillentee
User
Posts: 687
Joined: Sat Jul 26, 2014 11:47 pm
Player profile: kamillentee
Clan: |*KoG*|

Re: Client Lag

Post by kamillentee » Thu Feb 12, 2015 12:16 pm

What about trying vanilla client. And could you try some previous versions of ddnet if its working.

Kenji
User
Posts: 9
Joined: Wed Jul 30, 2014 5:44 pm

Re: Client Lag

Post by Kenji » Thu Feb 12, 2015 12:39 pm

Thanks for your suggestions kamillentee.
By vanilla client you mean the normal teeworlds client from teeworlds.com?!

I already tried both solutions, sadly none of them worked.

User avatar
kamillentee
User
Posts: 687
Joined: Sat Jul 26, 2014 11:47 pm
Player profile: kamillentee
Clan: |*KoG*|

Re: Client Lag

Post by kamillentee » Thu Feb 12, 2015 1:24 pm

Kenji wrote:By vanilla client you mean the normal teeworlds client from teeworlds
Yes

unsigned char*
User
Posts: 41
Joined: Mon May 12, 2014 11:41 pm
Player profile: unsigned char*

Re: Client Lag

Post by unsigned char* » Mon Feb 16, 2015 10:11 am

perhaps you have malware... :\

only happens with teeworlds?
tested your internet with "http://www.testdevelocidad.es/" or something like that?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests