Page 1 of 2

Default setting for dyn cam: do you play with it?

Posted: Tue Aug 28, 2018 8:59 pm
by Pathos
Please vote! I feel like we should change this default setting. I think the dyn cam being on by default drives away new players. As for from the DDNet side (as opposed to Teeworlds side), it should be done.

(Inspired by: viewtopic.php?f=6&t=3669&p=38384&hilit= ... +on+pickup)

Re: Default setting for dyn cam: do you play with it?

Posted: Tue Aug 28, 2018 9:29 pm
by deen
Why do I have to post to vote?

Re: Default setting for dyn cam: do you play with it?

Posted: Tue Aug 28, 2018 10:02 pm
by Pathos
No idea, that was the default setting. I fixed it now!

Re: Default setting for dyn cam: do you play with it?

Posted: Wed Aug 29, 2018 4:45 pm
by Pollex
Although it did not affect my choice, I am not sure to get why are "more often dyn than static" and "more often static than dyn" associated with "Toggle, off by default" and "Toggle, on by default", respectively, rather than the other way around.

Pathos wrote:
Tue Aug 28, 2018 10:02 pm
No idea, that was the default setting. I fixed it now!
That hidden message tho :lol:

Re: Default setting for dyn cam: do you play with it?

Posted: Wed Aug 29, 2018 5:18 pm
by deen
By the way, the default in DDNet client is dyncam off, so what change are you proposing exactly?

Re: Default setting for dyn cam: do you play with it?

Posted: Sat Sep 01, 2018 6:26 pm
by Pathos
Oh really? I thought it was on by default but I guess that's the vanilla client then.

Good to know

Re: Default setting for dyn cam: do you play with it?

Posted: Sat Sep 01, 2018 8:28 pm
by Pollex
It was on by default on some old versions of the DDNet client if I remember correctly.

Re: Default setting for dyn cam: do you play with it?

Posted: Sat Sep 01, 2018 10:40 pm
by deen
Sure. And if you ever had Teeworlds installed before, then we take over the settings from there when you run DDNet the first time.

Dynamic Camera use

Posted: Sun Sep 02, 2018 4:27 am
by GG Kid
personally i'm shocked so many don't use the Dynamic Camera, if you asked FNG or Z-catch players that would be reversed. anyone care to explain why they play without DYN-CAM?

Re: Dynamic Camera use

Posted: Sun Sep 02, 2018 8:39 am
by stompie
GG Kid wrote:
Sun Sep 02, 2018 4:27 am
personally i'm shocked so many don't use the Dynamic Camera, if you asked FNG or Z-catch players that would be reversed. anyone care to explain why they play without DYN-CAM?
For me its because i have a high dpi mouse and i play with high sensitivity so if i had dynamic cam on and i say did a dummy map i would get motion sickness from the amount of shaking it would be doing